Menu
Your Cart

Frequently Asked Questions


1.       Για να τοποθετηθεί μια ψάθα σε πορτάκι ενός καλύμματος καλοριφέρ χρειάζεται πρώτα να την μουσκέψουμε με χλιαρό νερό. Στεγνώνοντας τεντώνετε μόνη της.

2.       Για να τοποθετήσουμε σιλικόνη πρώτα χαρτώνουμε με χαρτοταινία και την απλώνουμε έχοντας κόψη φάλτσο την άκρη του ρουκσουνιού (άκρη μύτης σιλικόνης).

3.       Για να τοποθετήσουμε σιλικόνη χωρίς να λερώνονται τα δακτυλάκια πάντα τα μουσκεύουμε με υγρό πιάτων (svelto ,ava κ.ά )

4.       Για να συγκολλήσουμε με λευκή κόλλα χωρίς να φαίνετε η   ασπρίλα την χρωματίζουμε από πριν. Μπορούμε π.χ. να ρίξουμε σταγόνες από χρώμα ή ώχρα ή νες καφέ.

5.       Για να συγκολλήσουμε με λευκή κόλλα εάν δεν έχουμε αρκετούς σφικτήρες χρησιμοποιούμε χαρτοταινία ή ταινία συσκευασίας .

6.       Για να μην τρίζει το κρεβάτι παίρνουμε λοξά τα μέτωπα από τις τραβέρσες.

7.       Αντί για στόκο ξύλου μπορούμε να βάλουμε κερί από λαμπάδες στο ανάλογο χρώμα τρίβοντας τα περισσεύματα με ένα πανί.

8.       Για να καρφώσουμε χωρίς να ανοίξει το ξύλο κόβουμε την μύτη της πρόκας.

9.       Ένα ράφι που λυγίζει από το βάρος του πάνω από 3 χιλιοστά χρειάζεται να αντικατασταθεί με άλλο ράφι διπλάσιου σχεδόν πάχους.

10.   Μια χαρακιά από βερνίκι φεύγει αλλά δεν εξαφανίζετε περνώντας ταλκ και baby-oil σε ένα βαμβάκι.

11.   Για να φαίνονται όταν περνάμε κάσια  , τα νερά του ξύλου τρίβουμε την στεγνωμένη κάσια με ψιλό σύρμα κατσαρόλας.

12.   Η καλύτερη χαρτοταινία είναι η μπλε χαρτοταινία (δεν θα ξεκολλήσει το χρώμα από κάτω ).

13.   Εάν χτυπηθεί ένα κομμάτι ξύλου τοπικά επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση με σταγόνες από καυτό νεράκι.

14.   Ο γύψος αργεί να στεγνώσει εάν ρίξουμε στο έτοιμο για χρήση υλικό, χυμό από φυσικό λεμόνι.

15.    Πάντα πριν από μια εργασία πρέπει να αριθμήσουμε τα κομμάτια.

16.   Δεν αφήνουμε μολυβιές ή  σημάδια από στυλό γιατί στα βερνίκια το μελάνι ανεβαίνει στην επιφάνεια.

17.   Για να καμπυλώσουμε ένα τεμάχιο ξύλου το βρέχουμε αρκετά .

18.   Δεν βάζουμε ελαιόλαδο ή γράσο  σε μεντεσέδες και σε μηχανισμούς αλουμινίου συρόμενων  θυρών .Βάλτε βαζελίνη ή λάδι ραπτομηχανής.

19.   Πριν την πολυουρεθάνη (αφρό) βρέχουμε τα ανάλογα σημεία.

20.   Εάν μια βίδα <<παίζει>> τρυπάμε με ένα 5mm τρυπάνι , βάζουμε ένα μίνι ούπα ή ξυλάκι στην τρύπα μαζί με κόλλα . Βάζουμε βίδα ιδίου μήκους αλλά ένα νούμερο πιο χοντρή.

21.   Στα συρτάρια με μηχανισμούς αποφεύγουμε τις τάπες(ψείρες)  σίγασης.

22.   Για να μεταφέρουμε  βαριά αντικείμενα βάλτε τα πάνω σε μια κουβέρτα ενώ κάτω ρίξτε ταλκ θα εκπλαγείτε.

23.   Βίδες που σας <<ζωρίζουν>> να μπουν , κολυμπίστε τες σε svelto ,ava κ.ά .Βιδώστε άνετα .Το ίδιο ισχύει και με ξερό σαπούνι.

24.   Αποφεύγετε την σκληρή ξυλεία για μόνωση. Η μαλακή ξυλεία είναι αποδεδειγμένα φτηνή και σούπερ όσο  αφορά την μόνωση , από κωνοφόρα δέντρα δίνει μεγάλη ηχομόνωση .Μικρή διάρκεια ζωής. Αλλά με τον κατάλληλο εμποτισμό αλλάζουν τα δεδομένα της κατασκευής. 

25.  Ένα κολπάκι για να προστατέψτε τα εργαλεία σας από την σκουριά, είναι να βάλετε μέσα στο κουτί ένα κομμάτι κιμωλία.

26.   Για να μη σκουριάζουν τα εργαλεία σας, ρίχνετε ναφθαλίνη στην κούτα που τα έχετε φυλαγμένα.

27.  Σκούριασε το πριόνι σας, που κοστίζει κιόλας και δεν πριονίζει όπως πριν; Μη το πετάτε και μη βιαστείτε να το αντικαταστήσετε. Γιά να βγάλετε τη σκουριά και να το κάνετε σαν καινούργιο: τρίψτε το με (μέτριο) γυαλόχαρτο, μέχρι να εξαφανιστεί η σκουριά, βάλτε λιπαντικό αυτό θα αποτρέψει να εμφανιστεί ξανά η σκουριά.

28.  Όταν θέλουμε να τραβήξουμε μια βίδα κάπως σκουριασμένη , μπορούμε να θερμάνουμε το κεφάλι της (με ένα αναπτήρα ) πριν την ξεβιδώσουμε . Μπορούμε επίσης να θερμάνουμε την άκρη ενός κατσαβιδιού,  η οποία θα μεταδώσει τη θερμότητα μόλις τοποθετηθεί πάνω στη βίδα. Υπάρχει κι άλλος τρόπος γιά να ξεβιδώσουμε μιά σκουριασμένη βίδα ή ένα μπουλόνι, ρίχνοντας αργά - αργά ξύδι (αν δεν υπάρχει πρόβλημε με το υλικό που είναι βιδωμένη). Περιμένουμε 15 λεπτά και ξεβιδώνουμε σιγά - σιγά με κατσαβίδι ή ειδικό κλειδί.

29.  Φτιάξατε μεγάλη τρύπα και κολυμπάει η βίδα; Δεν πειράζει όμως, γιατί θα βάλετε κλωστή γύρω - γύρω στη βίδα, τόση ώστε ν' αποκτήσει το απαραίτητο μέγεθος και να ταιριάζει τέλεια μέσα στην τρύπα.Αντί για κλωστή μπορείτε επίσης να βάλετε γύρω από τη βίδα ταινία τεφλόν.


30.  Αν η λαβή στο σφυρί σας χαλάρωσε, βουτήξτε την μία νύχτα ολάκερη σε νερό. Το νεράκι θα 'φουσκώσει' το ξύλο κι έτσι η λαβή θα είναι σταθερή και δεν θα κινείται.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our site